Kto właściwie tworzy nimm2?

Za rozwojem produktu stoi wiele osób zaangażowanych w to, aby produkty z rodziny nimm2 nie tylko dobrze smakowały i wyglądały, ale również były oferowane naszym klientom w najwyższej jakości.

Kto właściwie tworzy nimm2?

 

Szczególne znaczenie mają przy tym osoby uczestniczące w procesie produkcji, na przykład Jörg. Jörg pracuje od lat przy produkcji Śmiejżelków, troszcząc się o to, aby finalne produkty był dokładnie takie, jak powinny być.
 

Przedstaw się proszę i powiedz, co robisz dla nimm2?

Nazywam się Jörg. Jestem kierownikiem  zespołu w Dziale Badań i Rozwoju i zajmuję się od wielu lat opracowywaniem receptur i produkcją Śmiejżelków.
 

Na czym polega Twoje zadanie przy opracowywaniu produktów nimm2?

Zadanie moje i moich kolegów jest dość łatwe do opisania - tworzymy innowacyjne, pyszne i perfekcyjne pod względem jakości produkty nimm2. W praktyce oznacza to opracowywanie właściwej receptury, wybór odpowiednich kształtów i kolorów, a wszystko to - aby zmaksymalizować Waszą radość z pałaszowania nimm2. Przy tym ważne jest dla nas zagwarantowanie zawsze najwyższej jakości i zoptymalizowanie procesów produkcyjnych. Dlatego towarzyszymy naszym produktom w całym procesie produkcji.
 

Co sprawia Ci radość w pracy?

Szczególną przyjemność sprawia mi obserwowanie entuzjazmu osób, które spróbowały nowego produktu nimm2. A równie fajne jest to, że ja i moi koledzy czerpiemy niezmiennie taką samą radość z pierwszego testowania każdej stworzonej przez nas nowości.
 

Jak możemy zapewnić niezmiennie najwyższą jakość?

Dla nas kwestie utrzymania najwyższej jakości produktu są absolutnie kluczowe. Nad tym pracujemy nieustannie, wypróbowując najnowsze technologie i receptury. Czasami jednak najlepsze okazują się stare, sprawdzone metody. Dlatego testujemy wiele rozwiązań i kontrolujemy bardzo skrupulatnie uzyskane efekty. Nasz zewnętrzny partner – Instytut Kirchhoff sprawdza każdą partię produkcyjną nimm2 pod kątem utrzymania stabilnego, wysokiego poziomu jakości.
 

Co dokładnie robi dla nas Instytut Kirchhoff?

Kirchhoff Institut Berlin GmbH to niezależny instytut, niepowiązany z August Storck KG, który oferuje usługi laboratoryjne. Wykonuje on regularne kontrole jakości wszystkich produktów nimm2. Kontrole te wykraczają poza i tak surowe wymagania ustawowe, które musi spełnić każdy producent żywności. Wysoka jakość produktów nimm2 firmy August Storck KG jest potwierdzona certyfikatem od 1996 r. 

Kirchhoff Institut Berlin GmbH przeprowadza kontrole organoleptyczne, mikrobiologiczne i chemiczno-analityczne zarówno gotowych produktów, jak i używanych do produkcji surowców. Są one dokonywane dodatkowo, niezależnie od stałej wewnętrznej kontroli jakości firmy August Storck KG.


Czego życzysz nimm2 na przyszłość?

Chciałbym, abyśmy dalej tworzyli wspaniałe produkty, które sprawiają mnóstwo radości i wyczarowują uśmiech na twarzach dzieci i rodziców.